ACTUALITAT

Creada a Barcelona la primera App del món de cites per a persones amb discapacitat intel·lectual.


Des de l’any 1992 cada 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb l’objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat, així com conscienciar a la ciutadania sobre la seva situació en tots els aspectes de la seva vida. El lema d’enguany és ‘Tots estem units en la discapacitat i formem una mateixa comunitat. Totes les persones som diferents’.

Amb motiu d’aquesta efemèride proclamada per l’ONU l’any 1992, uns informàtics de Barcelona han presentat la primera App del món de cites per a persones amb discapacitat intel·lectual, sota el nom de ‘Dinder Club’, un projecte pioner a escala mundial. Aquesta App ofereix la mateixa oportunitat que Tinder, però amb certs filtres de seguretat per evitar que aquestes persones siguin objecte d’abusos o estafes.

Només es podran afegir a ‘Dinder Club’ els afiliats a alguna entitat social, l’accés és restringit i el registre de l’interessat l’haurà de fer l’entitat social, ningú es podrà registrar pel seu compte. L’entitat també farà un qüestionari per definir el perfil de l’usuari i un test de sexoafectivitat, per evitar que aquestes persones es posin en contacte amb persones amb pocs coneixements d’aquests aspectes i garantir que es puguin relacionar en un entorn segur.

No és només una aplicació per trobar parella, en ella hi ha dos apartats, un per conèixer una persona determinada i si ho desitgen fer una trobada i també per fer plans, és a dir, quedar els caps de setmana amb un grup de gent per fer determinades activitats, des de jugar un partit de futbol, anar a berenar, al cinema fins a anar d’excursió. Per desenvolupar aquestes activitats Dinder posa un dinamitzador.

També tenen un projecte per a obrir un centre físic, el primer ‘Club social per a persones amb discapacitat’, on es puguin desenvolupar diverses activitats com ioga o futbol i fer cursos de formació. Serà el primer club social per aquestes persones, estarà ubicat en un local de 1.000 m² en el recinte del Mercat de les Corts, disposarà també d’un restaurant i es preveu que estigui llest a finals de l’any vinent.

‘Dinder Club’ està en la seva primera fase, de moment només està disponible per a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Des de fa tres setmanes que està disponible, ja tenen 120 usuaris registrats i altres pendents que ho faci la seva entitat social. De moment les entitats que participen són: Dincat Federació, Fundació Aura, Fundació Catalana Síndrome de Down i acidH.

Segons va explicar el director general de ‘Dinder Club’, Max Roures, durant la presentació del projecte, la idea va sorgir fa tres anys, quan ell i el seu germà estaven desenvolupant aplicacions i un amic amb discapacitat intel·lectual li va dir “hauries de fer un Tinder per a mi”. Després d’esbrinar que no existia cap aplicació així a tot el món, es van posar a treballar en el projecte.

A la presentació va assistir el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que va voler destacar que”és una iniciativa innovadora i disruptiva”.

Tags: App, Discapacitat intel·lectual

Notícies semblants: