Els Millors Panettones de tot l’Estat d’aquest 2023 es fan a Catalunya


Com ja és tradicional per aquestes dates l’Escola de Pastisseria de Barcelona organitza el concurs per triar els Millors Panettones artesans de tot l’Estat, en dues categories, el clàssic de fruites i el de xocolata. En l’edició d’enguany tots dos premis han recaigut en la mateixa persona, Lluís Costa de la Pastisseria Vallflorida Xocolaters de Sant Esteve de Palautordera.

És el primer cop que un mateix pastisser s’emporta el premi en les dues categories. El jove pastisser que treballa des dels 16 anys a la pastisseria que va fundar el seu pare, va ser el guanyador del concurs al Millor Croissant Artesà de Mantega l’any 2015 i Millor Pasta de Te l’any 2018. Costa, que també havia col·laborat amb els germans Adrià, és membre del Col·lectiu 21 Brix, una associació de joves pastissers que aposten per la innovació en el sector.

A la final del concurs d’enguany que s’ha celebrat al Gastronòmic Fòrum Barcelona, han participat un total de 80 professionals, 40 en cada categoria. El jurat estava format per professionals del sector, que havien de valorar les elaboracions pel sabor, olor, estructura de la molla i forma. Els aspirants al premi havien de fer dues elaboracions artesanes, una de fruites amb llimona o cedre, taronja i passes, amb corona de sucre glaç i un pes d’entre 1.050 i 1.150 grams. En la categoria de xocolata, les elaboracions havien de ser de xocolata negra o amb llet, amb un mínim de cacau del 40% i del mateix pes.

Aquests dos Millors Panettones de tot l’Estat els trobareu a la carretera del Montseny, 12 de Sant Esteve de Palautordera o a la botiga en línia 👉​ aquí.

Tags: Millor Panettone

Notícies semblants: