ACTUALITAT

La cadena de benzineres més barata de tot l’Estat és catalana

En els darrers temps la benzina i el gasoil han sofert un notable augment de preu i molts dels consumidors a l’hora d’anar a omplir el dipòsit miren els preus de les benzineres que tenen a prop. L’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) ha efectuat un estudi per esbrinar quines són les benzineres més barates de tot l’Estat i la cadena més barata en gasoil A, benzina 95 i benzina 98 és la catalana bonÀrea que opera a Catalunya, País Valencià i l’Aragó.

L’estudi de l’OCU està fet a partir dels preus que tenien més de 10.000 benzineres de tota Espanya entre els mesos de març i maig d’aquest 2023, quan els preus eren relativament estables. Després calculen el preu mitjà de totes i en funció d’aquest preu elaboren el llistat amb la posició de cada estació de servei respecte al preu mitjà.

La cadena més barata obté un índex de 100 i la resta es va posicionant segons la diferència que té amb aquest índex. Com hem dit la més barata és bonÀrea i la més cara IDS, la filial de Kuwait Petroleum Corporation, amb un índex de 114, és a dir un 14% més cara que la catalana.

En aquest informe també es recull el preu en les diferents províncies, sent les més barates les de son Múrcia i Valladolid en gasoil i Lleida, Còrdova i Almeria en benzina. Les més cares són Balears, Biscaia, Astúries i Guipúscoa.

La cadena catalana bonÀrea té una seixantena de benzineres repartides per Catalunya, l’Aragó i el País Valencià. Trobareu el localitzador de bonÀrea 👉​ aquí.

Imatge: OCU
Tags: Benzineres barates

Notícies semblants: