ACTUALITAT

Una producció catalana Millor Pel·lícula d’Animació en els Premis del Cinema Europeu 2023


Robot Dreams ha estat triada com la Millor Pel·lícula d’Animació en els Premis del Cinema Europeu (European Film Awards 2023). La producció catalana d’Arcadia Motion Pictures i dirigida pel bilbaí Pablo Berger, ha estat la millor de les cinc finalistes.

Basada en la popular novel·la de Sara Varon, Robot Dreams narra la història de Dog, un gos solitari que viu a Manhattan i decideix fer-se un robot perquè li faci companyia. Estableixen una gran amistat, fent-se inseparables, fins que una nit d’estiu, Dog es veu obligat a abandonar el robot en una platja.

En la gala d’entrega dels guardons, Berger va celebrar-ho amb aquestes paraules, encoratjant la resta del sector a “explorar les possibilitats de l’animació”. “Estem molt contents, no em podré treure aquest somriure en molt de temps”. La pel·lícula que ja s’havia preestrenat al Festival de Cannes i al de Sitges, ja està disponible en els cinemes des del passat 6 de desembre.

El Premi Europeu d’Assoliment al Cinema Mundial, va recaure en la directora i guionista catalana, Isabel Coixet.

Tags: Animació, Cinema, Premis

Notícies semblants: