Sanitat demana no consumir 12 marques d’oli d’oliva per estar adulterat.


En aquests dies en què l’oli d’oliva ha sofert una espectacular pujada de preu, molts són els espavilats que volen fer negoci amb ell. La setmana passada la Guàrdia Civil va detenir a Sevilla onze persones d’una organització que es dedicava a la venda fraudulenta d’oli d’oliva adulterat, que operaven a Espanya i Itàlia.

La Conselleria de Salut i Consum de la Junta d’Andalusia, que ha recopilat tota la informació sobre la comercialització que feia aquesta organització, informa que el venien com a oli d’oliva verge extra o oli d’oliva suau, però només eren una barreja d’altres olis de llavors i olis llampants que es comercialitzaven sense el registre sanitari. L’oli llampant, malgrat que tècnicament pot ser oli d’oliva verge extra, no és apte pel consum pel seu grau d’acidesa.

Encara que són olis principalment distribuïts per Andalusia, en aquest món tan globalitzat, podria ser que haguessin pogut arribar a altres comunitats. El Ministeri de Sanitat demana que no es consumeixin i es retornin al punt de compra.

Les marques afectades són:

🔸​ Oleo L.U.X.E., oli d’oliva verge extra
🔸​ Oliv, oli d’oliva suau
🔸​ Agricultor del Valle, oli d’oliva verge extra
🔸​ La Rama, oli de sabor suau envasat per 16.006007/MA a Almargen
🔸​ Tesoro de Oliva, oli verge extra
🔸​ Tierra de Arbequino, oli d’oliva verge extra
🔸​ Valle de Arbosana, oli d’oliva verge extra
🔸​ Esential, oli d’oliva suau
🔸​ Carro, oli d’oliva verge extra
🔸​ Aciencia, oli d’oliva verge extra
🔸​ Scudo, oli d’oliva verge extra, envasat per Almazara la Ribera S.L.

Tags: alerta alimentària, Oli d'oliva

Notícies semblants: