Els millors Tortells de Reis d’aquest any es fan a Barcelona


Des de fa quatre anys “Panàtics, Obra Social Ernest Verdaguer” organitza el concurs per triar el Millor Tortell de Reis de tota Catalunya. El passat 13 de desembre es va celebrar en el vestíbul de l’estació del Nord de Barcelona la quarta edició d’aquest concurs, que aquest any ha introduït una novetat, un nou premi per una nova categoria, la del Millor Tortell Creatiu.

Més de 50 participants han presentat els seus tortells, dues elaboracions, una per la valoració del jurat format per professionals del gremi i un altre per donar a entitats socials. Com ja és habitual Sor Lucia Caram, padrina del concurs ha estat present a la gala.

El jurat ha valorat, el pes, l’aspecte exterior, la decoració, estructura i qualitat del brioix, del massapà i del farcit en el clàssic, aroma, sabor i estructura en boca. En el creatiu a més es valorava la creativitat en la decoració i l’originalitat dels ingredients.

🍩​ Millor Tortell Clàssic 2023

1. Mónica Gregori de l’Obrador dels 15 – Barcelona
2. Albert Sánchez de la Pastisseria Joan – El Papiol
3. Gerard Gil del Forn Gil – Barcelona
4. Julio Solanes de Pastisseria Tarraconense – Tarragona

La guanyadora ha presentat un tortell clàssic amb una massa feta de brioix i massapà de gran nivell i una decoració clàssica com demanaven les bases del concurs.


🍩​ Millor Tortell Creatiu 2023

1. Enric Ortuño de la Pastisseria L’Atelier – Barcelona
2. Eva Gil del Forn Gil – Barcelona
3. Blas Cantero de Panacea Obrador – Palafolls
4. Gerard Griño de Cal Tullet – L’Espluga de Francolí.

El guanyador ha presentat el ‘Roscottone Gold’, amb una massa de panettone i un farcit de gínger/caramel i cremós de dulcey decorat amb unes làmines d’or.

L’última categoria és la de les Escoles en la que ha guanyat Claudia Guas de l’Institut d’Aliments de Barcelona. Com ja és tradicional un centenar de tortells s’han donat a dues entitats socials, la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, dirigida per Sor Lucia Caram i a l’Hospital de Campanya de l’Església de Santa Anna de Barcelona amb el rector Peio Sánchez al capdavant.

Tags: Millor Tortell de Reis

Notícies semblants: