Barcelona comença a multar a partir d’avui a qui porti els gossos deslligats en zones no autoritzades.


A partir d’avui l’Ajuntament de Barcelona començarà a multar a les persones que portin el gos deslligat en zones no autoritzades per a tal finalitat. Les multes poden anar des dels 100 euros fins als 2.400 euros.

La Ciutat Comtal posa en marxa ara un centenar de zones d’usos compartits (ZUC) per a poder dur els gossos sense corretja, uns espais oberts com carres, places o parcs on les mascotes podran anar deslligades en determinats horaris. Fins ara no es multava per l’aplicació d’una moratòria per l’escassetat d’espais destinats a anar lliures.

Les multes per portar un gos deslligat poden ser les següents:

💶​  100 € fora de les zones d’us compartit.
💶​  300 € si a més suposa algun risc per altres mascotes o persones.
💶  ​600 € si està en un parc infantil.
💶​  2.400 € si es tracta d’un gos de raça potencialment perillosa. Aquests hauran d’anar lligats a tot arreu, durant totes les hores del dia i dur morrió.

Les zones ZUC estan senyalitzades i habilitades amb papereres per recollir les defecacions dels animalons. Amb aquestes zones l’ajuntament pretén que tots els veïns i veïnes de la ciutat disposin d’una zona ZUC a menys de 10 minuts de casa.

A partir d’avui Barcelona disposarà de les 70 àrees de gossos com pipicans, 46 àrees d’esbarjo de gossos que ja existeixen i les 109 ZUC que es posen marxa ara, en total 225 espais.

👉​ Aquí trobareu les àrees habilitades i els horaris de cada zona.

Tags: Barcelona, Gossos, Multes

Notícies semblants: