Tanca definitivament, per liquidació forçosa, una Estació d’Esquí de l’Alta Cerdanya


S’ha acabat esquiar al Puigmal, l’estació d’esquí Puigmal 2900 tanca definitivament i entra en liquidació. Aquest any ja no ha obert i l’Alta Cerdanya s’ha quedat sense l’estació més alta dels Pirineus francesos, per una liquidació forçosa just dos anys després que uns compradors privats es fessin càrrec d’ella.

L’any 2013 Puigmal 2900 va tancar amb un deute públic de tretze milions d’euros i l’any 2021 un grup d’inversors va tornar a obrir. Malauradament, a causa del canvi climàtic, l’any 2022 va tenir molt poc públic per falta de neu, fet que va abocar a l’empresa a una situació financera complicada i va entrar en liquidació forçosa. Malgrat que els hi havien donat un temps als nous accionistes per tal que trobessin fons addicionals per poder reprendre l’activitat, no van trobar els 100.000 euros que necessitaven i aquest 2023 ja no han pogut obrir.

En un comunicat publicat a Facebook, la direcció de Puigmal 2900 anunciava la notícia amb aquestes paraules:

“És amb immensa tristesa que anunciem la fi del Projecte Puigmal 2900. La liquidació judicial de l’empresa va ser dictaminada pel tribunal de comerç de Perpinyà el 18 d’octubre de 2023. Volem agrair als nostres empleats, als 169 socis francesos i espanyols que van donar suport al finançament i l’activitat de Puigmal 2900, a la desena de treballadors temporals que van mantenir el domini per al gran plaer dels nostres 7.000 clients, al nostre soci de restauració Riberach, que va crear una oferta gastronòmica molt benvolguda, i, per descomptat, als residents locals al voltant del poble d’ERR, que es van mobilitzar per a donar vida a la seva muntanya. Gràcies al nostre banc, a la BPI i als serveis de la prefectura pel seu suport. Gràcies a tots vostès”.

La Catalunya Nord es queda sense l’estació d’esquí més alta, 2.700 metres, des d’on en un dia clar es pot veure Montserrat. Haurem d’esperar a veure si nous inversors reprenen el projecte.

Tags: Estació esquí, Puigmal 2900, Tancament

Notícies semblants: