ACTUALITAT

Mor el director Ventura Pons, gran referent del cinema català


Avui ens ha deixat el director de cinema barceloní, Ventura Pons i Sala a l’edat de 78 anys, un referent del cinema català i defensor de la cultura catalana, amb obres tan reconegudes com ‘Amor idiota’ ‘A la deriva’, ‘Actrius’, ‘Carícies’, ‘Amic/Amat’, ‘El perquè de tot plegat’ i ‘Anita no perd el tren’. En Ventura va començar com a director teatral per després fer el pas a la pantalla gran l’any 1977 amb la pel·lícula ‘Ocaña, retrato intermitente‘ amb la que va arribar al Festival de Cannes del 1978.

Gràcies a la seva obra va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cinema i el Gaudí d’Honor. En Ventura ha marxat, però ens deixa una trentena de pel·lícules, la major part de la seva productora, Els Films de la Rambla, S.A.

Va ser nominat als premis Goya en la categoria de millor guió adaptat en quatre ocasions, per ‘El perquè de tot plegat’, ‘Actrius’, ‘Anita no perd el tren’ i ‘Barcelona’. També va ser vicepresident de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, conseller de la SGAE i patró de la Fundació Autor.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Ventura. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Morts

Notícies semblants:

Últimes Notícies