ACTUALITAT

La farmacèutica catalana GRIFOLS s’enfonsa a la Borsa

Les accions de la farmacèutica catalana GRIFOLS s’han enfonsat més d’un 30% avui a quarts de deu del matí, després d’un informe emès per Gotham City Research, el fons d’inversió que va enfonsar Gowex, en el que diu que GRIFOLS manipulava els seus comptes amb la finalitat de reduir artificialment el seu endeutament. El citat fons recomana no invertir en la farmacèutica, perquè les seves accions “probablement valen zero”.

GRIFOLS és una de les grans empreses de l’Ibex, que a més de cotitzar en la Borsa espanyola, també ho fa a la de Nova York. Gotham City Research afirma que és una empresa “molt palanquejada” i que “manipula el deute declarat”. “Si la nostra estimació del veritable palanquejament de Grífols és correcta, afrontaria unes despeses de finançament notablement majors… Els accionistes tenen accions d’una entitat deficitària i molt endeutada”, afirma el fons d’inversió.

Segons informa Europa Press, a les 9:35 d’aquest matí havia caigut un 30,56%, fins als 9,88 euros l’acció, quan el dilluns va tancar amb una cotització de 14,24 euros.

Tags: Borsa, Grifols

Notícies semblants: