ACTUALITAT

Mor l’actor valencià Juli Mira amb 75 anys. 


L’actor alacantí Juli Mira Moya va morir la matinada del divendres al dissabte amb 75 anys a la seva localitat natal d’Alcoi. Mira va deixar el món de la banca on va treballar durant anys pel món de l’espectacle, dedicant-se al doblatge, el cinema, el teatre i la televisió. Va debutar al teatre amateur amb 23 anys amb ‘El retaule del flautista’.

En el cinema va participar en ‘Gràcies per la propina’, ‘El mar’ o ‘L’illa de l’holandès’, entre altres. En els darrers anys es va fer molt popular a Catalunya pel seu paper de xef de cuina a la sèrie catalana ‘La Riera’. També va interpretar  el paper de periodista del Diari Pueblo en ‘Cuentame como pasó‘ de TVE. Per Canal 9 del País Valencià va treballar en sèries com ‘A flor de pell’, ‘Negocis de família’ i ‘Les moreres’. Per TV3 a més de La Riera’, va participar en ‘Ventdelplà‘ o ‘Porca Misèria’, entre altres. També va interpretar altres papers en ‘Hospital Central’ de Telecinco i ‘Hospital’ d’Antena 3.

La Generalitat de València li va atorgar la Medalla al Mèrit Cultural l’any 2021 i va obtenir el Premi 9 d’Octubre de l’Ajuntament d’Alcoi en 2022. En els darrers anys havia superat diversos diagnòstics de càncer i ell mateix deia que no li feia por la mort, sinó el patiment.

L’encarregat de donar la trista ha estat l’Ajuntament d’Alcoi i moltes han estat les mostres de condol a les xarxes socials, entre elles la de l’expresident de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Juli. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Juli Mira, Morts

Notícies semblants: