Sabeu per què es diu que avui és el dia més trist de tot l’any, l’anomenat ‘Blue Monday’?


L’any 2005 el psicòleg britànic de la Universitat de Cardiff expert en motivació, Cliff Arnall, va afirmar, basant-se en una fórmula matemàtica força complicada i sense cap base científica, que el tercer dilluns del mes de gener era el dia més trist de tot l’any, l’anomenat ‘Blue Monday’ en anglès, en contraposició al Yellow Day o dia groc que és el més feliç de l’any i que se celebra el 20 de juny.

Sembla que aquest estudi que va fer Arnall va ser encomanat per una agència de viatges, Sky Travel, en el marc d’una campanya publicitària per fomentar els viatges durant el mes en què la gent no està massa disposada a efectuar desplaçaments. Segons Arnall aquest dilluns és el dia en què les persones estan més deprimides i són més pessimistes.

Els motius són uns quants, el clima que acostuma a ser molt fred, els excessos que hem tingut durant les festes de Nadal que en moltes ocasions ens deixen les butxaques buides, la famosa “cuesta de enero” o gener costerut en català. El nom es deu al fet que el color blau, en psicologia, es relaciona directament amb la passivitat, l’apatia o la tristesa.

Fórmula del Blue Monday: 1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA

C: Clima
D: Deutes després de les despeses nadalenques
d: El sou del mes de gener
T: Temps transcorregut des de les festes de Nadal
I: Propòsits per deixar mals hàbits
M: Motivacions positives
NA: Necessitats de fer canvis

Tags: Blue Monday

Notícies semblants: