ACTUALITAT

Alerta per la retirada d’una colònia infantil que conté una substància cancerígena i tòxica


L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) avisa que el sistema d’alertes de la Unió Europea ha informat de la retirada de la colònia infantil Star Nature, per contenir en la seva composició Lilial, una substància nociva per a la salut.

El Lilial, també conegut com a BMHCA (2-(4-tertbutylbenzylpropionaldehyde) és un potent al·lergogen que pot causar danys a la pell, però també pot ser cancerigen, mutagènic i amb efectes nocius pel sistema reproductor, ja que pot arribar a ser perjudicial per al fetus.

El producte afectat és Eau de parfum Fresas con Nata’ de la marca Star Nature en envàs de 70 ml i que es ven en perfumeries, per internet o en grans superfícies com Primor o Carrefour. Aquesta substància està prohibida per la Unió Europea des del 2022. Si algú té aquesta colònia a casa, es recomana no utilitzar-la i retornar-la al punt de compra, o simplement llençar-la, ja que és un producte molt econòmic.

Tags: Alerta sanitaria, colonia

Notícies semblants: