Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025


L’any vinent Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia, iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest guardó té com a finalitat destacar i promoure les regions que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, valorant les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut, la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.

El jurat independent i internacional dels sectors del turisme, cultura, hostaleria i agricultura ha triat per primer cop a la història d’aquests guardons una regió europea i no és altre que Catalunya. El passat mes de juny els membres del jurat internacional van visitar diferents propostes amb relació a l’alimentació i el turisme eno-gastronòmic i va valorar la dedicació i la professionalitat de les persones que es dediquen a aquestes activitats. Van afegir que “pocs llocs es poden comparar amb Catalunya, ja que té una cuina de primer nivell, on la fusió de sabors i l’excepcional primera matèria fan possible una experiència gastronòmica única, ressaltant que els paisatges són testament dels compromisos de les comarques catalanes amb la qualitat, la sostenibilitat, la tradició i la innovació”.

Durant tot l’any se celebraran diferents actes i esdeveniments, com:

🔹​ La Setmana Internacional de la Regió Mundial de la Gastronomia a les ciutats i països on hi hagi Delegacions del Govern de Catalunya.

🔹​ L’Àpat Catalunya, un sopar multitudinari a Barcelona, amb els plats típics de la cuina tradicional catalana.

🔹​ El Som Gastronomia Tour 2025 es faran presentacions als principals mercats emissors de turisme eno-gastronòmic a Catalunya.

També es farà la segona edició dels premis Bite i Mos com a reconeixement del paper que tenen els creadors i creadores de continguts digitals eno-gastronòmics, entre altres iniciatives.

Tags: Gastronomia

Notícies semblants: