Coure les patates al microones pot representar un perill per a la salut.


En aquests darrers anys anem tan atrafegats que han sorgit noves formes de cuinar i productes que es comercialitzen com a precuinats que només hem d’acabar de coure, com les patates que es fan directament al microones sense obrir la bossa, però això pot representar un perill per a la nostra salut.

Segons un estudi fet per investigadors de la Universitat d’Almeria, que ha publicat la revista científica Food Chemistry’ i que recull ‘La Vanguardia’, coure les patates al microones dins la bossa pot representar un perill. Els investigadors han comprovat que aquestes bosses poden transferir algun compost plàstic a les patates, que després ingerim. Haurien de rebre un tractament específic per suportar altes temperatures per evitar possibles efectes nocius.

Després de l’anàlisi efectuada amb les patates en bossa per a coure al microones, els investigadors van detectar una sèrie de polímers (plàstics) que es transferien a les patates. Van trobar una substància que procedeix de la maltosa, que aporta una càrrega glucèmica molt elevada i també una substància sintètica que de moment no està identificada. El que si ha quedat comprovat que aquests compostos es formen per les reaccions químiques derivades de la cocció dels aliments en plàstic.

Tags: alerta alimentària, patatas microondas

Notícies semblants: