A final de mes podrem gaudir d’un nou ‘mapping’ a la Casa Batlló


El cap de setmana del 27 i 28 de gener podrem gaudir d’un nou ‘mapping‘ a la Casa Batlló de Barcelona. Després dels fets l’any 2022 i 2023 obra de l’artista turc-americà Refik Anadol, aquest any ens ofereixen una obra de l’argentina Sofia Crespo, artista que acostuma a unir la biologia amb la intel·ligència artificial en les seves obres.

En aquesta ocasió ha elaborat una obra anomenada Structures of Being (estructures de l’ésser), on uneix la natura amb la IA, de la mateixa manera que Antoni Gaudí unia la natura amb l’arquitectura en les seves obres. La música és obra de Robert M. Thomas que interpretaran músics locals com l’organista Juan de la Rubia i el quartet de corda Cosmos Quartet.

Sofia Crespo ha creat una obra amb representacions d’éssers vius inexistents, segons ella mateixa explica i recull la pàgina web de Casa Batlló: “Va utilitzar xarxes neuronals artificials com eina en el procés artístic, algoritmes que extreuen patrons visuals de les dades. El seu procés d’entrenament i generació em permet destil·lar i centrar-me en característiques i formes visuals innovadores”. Va estudiar les diferents espècies que Gaudí va plasmar a la seva obra, com minerals o petxines.

“El gran repte ha estat transmetre les inspiracions de Gaudí en una façana que té molta personalitat i detalls intrincats. Volia captar com treballava i pensava, inclosos els materials, la simbologia i la seva dimensió més espiritual”, diu l’artista.

Podrem gaudir d’aquesta obra al passeig de Gràcia, 43 de Barcelona. Es faran passes d’una duració de 12 minuts, cada mitja hora.

– Dissabte 27, primera sessió 21:00, última: 22:30.
– Diumenge 28, primera sessió: 19:00, última: 22:30.

També es podrà seguir per streaming el dissabte 27 a partir de les 20:45 h, a través de la pàgina web de 👉​ Casa Batlló. 

De moment, fem un tast amb el trailer 👇​

Tags: Casa Batlló, Mapping

Notícies semblants: