El millor cementiri d’Espanya el tenim a Catalunya


La revista ‘Adiós Cultural’, editada per Funespaña, cada any fa un concurs per triar el Millor Cementiri de l’Estat i en aquesta setena edició el guanyador ha estat el cementiri de Reus a Tarragona. Aquest concurs és un dels esdeveniments culturals més important del sector funerari. L’objectiu és promoure els cementiris com espais culturals d’interès històric, social, artístic i patrimonial, espais que quan visitem una ciutat mereixen una visita.

El cementiri de Reus també ha estat triat com el segon en la categoria de Millor Monument i el tercer en la categoria de Millor activitat pública. El Cementiri Les Pruelles de Sitges, guanyador en la categoria de millor iniciativa mediambiental, per les diferents característiques i mesures mediambientals que el fan únic i singular entre la resta de cementiris de tot l’estat.

“En Funespaña considerem fonamental la preservació i recuperació del valuós patrimoni artístic i monumental que alberguen els cementiris d’Espanya. Volem ressaltar el seu paper en la societat, posant de manifest el seu significat històric, artístic, demogràfic, antropològic, turístic i econòmic. La posada en marxa un any més d’aquest concurs de cementiris, reflecteix el nostre compromís amb la promoció d’aquests espais culturals tan especials”, ha declarat Ramón Llaona, director general de Funespaña.

El jurat, format per professionals del sector funerari i especialistes en art, història i medi ambient van decidir qui eren els guanyadors en cada una de les quatre categories que componen aquest concurs.

Millor Cementiri

1. Cementiri de Reus a Tarragona
2. Cementiri de Monturque a Còrdova
3. Cementiri Municipal de Ciriego a Santander.

Millor Monument:

1. Cementiri de San José de Cabra a Còrdova
2. Cementiri de Reus a Tarragona
3. Cementiri Evangelista Anglès de Linares a Jaén.

Millor activitat pública:

1. Cementiri Anglès de Màlaga
2. Cementiri Municipal El Borge de Màlaga
3. Cementiri de Reus a Tarragona.

Millor iniciativa mediambiental:

Cementiri Les Pruelles de Sitges a Barcelona.

L’acte d’entrega dels premis es farà el 15 de febrer a les 12 hores al Real Casino de Madrid.

Tags: Millor Cementiri

Notícies semblants: