Altafulla vol modificar la frontera amb Tarragona guanyant 70 hectàrees.


L’Ajuntament d’Altafulla vol demanar a l’Ajuntament de Tarragona que li cedeixi 70 hectàrees que pertanyen a la capital tarragonina. L’alcalde Jordi Molinera d’ERC argumenta que malgrat que aquest territori pertany administrativament a Tarragona, és Altafulla que presta determinats serveis a la gent que viu en aquestes 70 hectàrees, com vigilància policial, escoles, subministrament d’aigua o recollida d’escombraries i neteja. “Molts veïns que viuen en aquest espai fan vida social a Altafulla i la canalla va a escoles i llars d’infants del nostre municipi, però tributen a Tarragona”, diu Molinera.

Per a la majoria de gent aquestes 70 hectàrees són d’Altafulla i no entenen que siguin de Tarragona. Va ser l’administració franquista cap als anys cinquanta del segle passat qui va decidir que va decidir que els terrenys de Tamarit s’annexessin al terme municipal de Tarragona. “Que l’estació de tren, la benzinera o el bufet d’Altafulla estiguin en terme municipal de Tarragona no és normal”, explica l’alcalde d’Altafulla.

Ara l’ajuntament vol que el terme municipal d’Altafulla arribi fins al Gaia i que sigui el riu qui actuï com a frontera amb Tarragona i que des del Club Marítim i el Vinyet fins a la desembocadura sigui terme d’Altafulla de ple dret. Si el 22 de febrer s’aprova formalitzar aquesta petició en el ple de l’ajuntament, ho demanaran a Tarragona. Si els dos ajuntaments no arriben a un acord, serà la Generalitat qui haurà de decidir si es varien aquests límits territorials.

Tags: Altafulla, frontera, Tarragona

Notícies semblants: