Mor Xebo un dels animals més longeus del Zoo de Barcelona

Foto: Zoo Barcelona

Ahir va morir un dels animals més longeus del Zoo de Barcelona, el goril·la Xebo de 39 anys, una edat força alta per a la seva espècie, per sobre de l’esperança màxima de vida que tenen aquests goril·les en la natura.

En Xebo va arribar a Barcelona l’any 1996 quan tenia onze anys procedent del Zoo de Rotterdam on va néixer l’octubre del 1985. Al llarg dels 27 anys que va viure a Barcelona, va tenir quatre parelles amb qui convivia amb els seus fills i una neta. Era un goril·la molt acollidor, protector i respectuós amb els seus cuidadors amb qui solia jugar. El seu caràcter tan afable va permetre conèixer millor la seva espècie, convertint el Zoo de Barcelona en referent europeu de la cura dels goril·les. Era un goril·la de la plana occidental, espècie que està en perill d’extinció.

Ha estat el Zoo qui a través del seu perfil de X, ha informat de la trista notícia de la mort d’en Xebo, després d’un procés de debilitació  que no s’ha pogut revertir malgrat l’atenció que li han prestat tot l’equip de veterinaris i cuidadors.

Tags: Goril·la, Mor, Zoo

Notícies semblants: