Mor Joan Casals, l’Avi del Barça


Ahir ens va deixar Joan Casals, l’Avi del Barça als 90 anys. Joan Casals que era membre de la Penya Blaugrana de Guardiola de Berguedà es va convertir en una de les figures més estimades i entranyables del Barça, des que l’any 1984 va començar a anar al Camp Nou, amb la seva barba blanca que feia poc temps duia, el vestit del Barça i la barretina catalana. Per la seva fisonomia s’assemblava molt al ninot que l’any 1924 va crear el dibuixant Valentí Castanys per a la revista ‘Xut’, que va voler representar una persona gran, perquè el Barça era un equip amb força tradició.

Al llarg d’aquests quaranta anys, la figura de l’Avi del Barça es va fer tan popular que el club va decidir nomenar a Joan Casals com a representant del club en les trobades de les penyes blaugranes. L’any 2019 va rebre el Premi Edmundo Bazo, guardó que s’entrega anualment en reconeixement de la transmissió dels valors del Barça i de les seves Penyes. Aprofitant aquest esdeveniment es va presentar un capgròs amb la seva figura acompanyat de música de grallers.

Casals estimava tant el Barça que fins i tot rebia a la gent del seu restaurant de Guardiola de Berguedà, conegut com el Racó de l’Avi, vestit com Avi del Barça. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Joan Casals. Descansa en pau, Avi, que la terra et sigui lleu.

Moltes han estat les mostres de condol del món culer a la mort de l’Avi, entre elles la de la Penya Almogàvers.

Tags: Avi Barça, BARÇA, Morts

Notícies semblants: