Les Roques Encantades de la Garrotxa i la seva llegenda


Se’ns dubta la comarca de la Garrotxa a Girona, té molts encants, com la Fageda d’en Jordà on podem veure un dels boscos de fajos que creixen sobre la bugada de lava del volcà del Croscat de la Zona volcànica de la Garrotxa, considerada com el millor exponent del paisatge volcànic de la península Ibèrica.

Un dels altres atractius de la comarca el trobem ja quasi tocant a la comarca de la Selva, és el Bosc de les Roques Encantades o encadenades, unes roques enormes cobertes de molsa i de fulles dels arbres a la tardor. Pertany al terme municipal de Sant Feliu de Pallarols i es pot arribar des del Santuari de la Salut ubicat a la carretera que va d’Olot a Vic, a través d’un camí pla i molt senzill, ideal per anar amb infants.

El bosc de les Roques Encadenades està situat a la Serra de Collsacabra i diu la llegenda que al segle XV dalt de tot de la serra vivia un dimoni que tenia atemorits als habitants de les masies que hi havia entre Sant Feliu de Pallerols i Les Planes, pels constants tremolors de la terra que feien caure enormes roques sobre les seves cases. Els veïns creien que era el dimoni qui llençava les roques sobre ells i es van encomanar a Déu perquè fes fora el dimoni del seu territori. Déu els va escoltar i va enviar un àngel que va encadenar les roques per evitar que el dimoni les pogués llençar i aquest emprenyat per no poder continuar amb la seva malifeta, va acabar marxant de la Serra de Collsacabra.

Naturalment no era el dimoni el causant de la por que sentien els veïns de les masies, era conseqüència dels terratrèmols de gran intensitat que es produïen en aquells temps i que feien que les roques grans s’anessin apilant sobre la muntanya.

Tags: Garrotxa, llegendes, Roques Encantades

Notícies semblants: