ACTUALITAT

L’Hospital de Sant Pau el primer d’Europa a implantar el marcapassos més petit del món.


L’Hospital de Sant Pau de Barcelona ha estat el primer d’Europa a implantar un nou marcapassos molt més petit i durador que els que s’estan utilitzant actualment. Es tracta dels marcapassos MicraTM VR2 i AV2, poc més gran que una càpsula de medicament.

A diferència dels usats fins ara que tenen una durada de la bateria entre 6 i 15 anys, el nou dispositiu té una durada d’entre 16 i 17 anys, i això permetrà que moltes de les persones amb arrítmies cardíaques a les quals se l’implanti, no necessitaran reemplaçar-lo al llarg de la seva vida, ja que l’edat de la majoria dels pacients a qui s’implanten marcapassos tenen una edat superior a setanta-cinc anys.

Una altra dels avantatges és que es pot fer el seguiment per control remot, pel qual el director del Servei de Cardiologia de Sant Pau, Xavier Viñolas, qualifica la implantació com una autèntica “revolució”. Aquest nou marcapassos és l’únic sense cable i el fet que es pugui controlar remotament, permet que el pacient no s’hagi de desplaçar amb tanta assiduïtat a l’hospital, fet que fa que millori la seva qualitat de vida.

Marcapassos tradicional 👇​

Tags: Hospital Sant Pau, Marcapassos, Pioners

Notícies semblants: