Neix al Zoo de Barcelona una gasela d’una espècie en perill d’extinció.

Foto: Ajuntament de Barcelona

El passat 7 de febrer va néixer al Zoo de Barcelona una gasela de l’espècie ‘dama mohor‘, espècie natural de les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental, que està en perill crític d’extinció.

El nou habitant del Zoo és un mascle, el seu estat de salut és bo i en els darrers dies ja s’està integrant en el grup de gaseles, sempre acompanyat de la seva mare. Aquesta espècie es va donar per extingida fins que l’any 1971 es va fer un programa de cria en captivitat que va aconseguir reintroduir alguns exemplars al Senegal, el Marroc i Tunísia. L’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA) s’ha encarregat de donar continuïtat a la reproducció d’individus de la gasela dama mohor (‘Nanger dama mohor‘).

La causa de la seva extinció en el seu hàbitat natural van ser la caça indiscriminada, la degradació del terreny a causa de la pastura excessiva i la ramaderia. Ara amb aquest nou exemplar el Zoo de Barcelona ha contribuït a la conservació de l’espècie.

Tags: Zoo Barcelona

Notícies semblants: