ACTUALITAT

Una empresa catalana desenvolupa la tecnologia d’uns mitjons intel·ligents per a persones amb deficiències neurocognitives.

Foto: Milbotix

Una empresa britànica amb seu a Bristol, Milbotix, ha creat uns mitjons intel·ligents capaços de detectar quan una persona amb alguna mena de demència com l’Alzheimer, està a punt de patir una crisi d’estrès o agressiva i alertar als seus cuidadors. Són els ‘SmartSocks’ que també evitaran possibles caigudes d’aquests malalts.

Milbotix ha triat una empresa catalana per desenvolupar el programari, Unimedia Technology amb seu a Castelldefels. Utilitzant intel·ligència artificial, IoT i AWS, amb tecnologies d’avantguarda, permeten un monitoratge en temps real, que a través d’una App, els cuidadors d’aquestes persones poden controlar, i així estar preparats per a poder atendre-les i garantir el seu benestar. Unimedia Technology està ubicada en un dels centres tecnològics més avantguardistes a escala internacional, el Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) de Castelldefels.

Els ‘SmartSocks’ reconeixen els primers signes d’angoixa del malalt, alerta els seus cuidadors quan existeix un major risc d’agitació, es poden rentar a màquina i no necessiten recarregar-se. Emprats per les persones amb demència, trastorns de l’espectre autista o amb algunes discapacitats d’aprenentatge, aquests mitjons permeten millorar la qualitat de vida i disminuir la càrrega per a les famílies i cuidadors, així com estalviar en atenció sanitària i social.

El funcionament és a través d’una sèrie de sensors col·locats en el teixit dels mitjons, capaços de mesurar la freqüència cardíaca, la suor, la temperatura i el moviment. Milbotix es va decidir pels mitjons perquè és una de les peces de roba que porta tothom i no és fàcil que aquestes persones se’ls treguin, a diferència d’altres aparells de monitoratge portàtils.

Tags: empreses catalanes, Mitjons intel·ligents

Notícies semblants: