ACTUALITAT

Sant Joan de Déu construirà un dels centres més grans del món dedicat a les malalties minoritàries.


Ahir l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat va posar la primera pedra al que serà el nou edifici dedicat exclusivament a l’atenció i investigació de les malalties minoritàries. El Unicas SDJ serà un dels tres edificis més grans del món destinats al diagnòstic i tractament de les patologies poc freqüents d’origen genètic i immunològic. Es preveu que a finals del 2025 ja estigui en ple funcionament.

A l’acte de col·locació de la primera pedra que es va celebrar ahir al matí han participat el Superior Provincial, Amador Fernández; el conseller de Salut, Manuel Balcells; l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, el gerent de l’hospital, Manel del Castillo i altres directius del centre.

Es construirà en uns terrenys a uns 250 metres de l’Hospital Sant Joan de Déu amb un disseny inspirat en estructures genètiques i proteiques. Disposarà d’instal·lacions per a consultes, diagnòstics, investigació i tractament.L’Úniques SDJ‘ serà un dels punts de connexió d’una xarxa formada per 30 centres hospitalaris de tot l’Estat, que Sant Joan de Déu i la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) han impulsat per a garantir que tots els nens i nenes amb patologies minoritàries tinguin accés al millor tractament, independentment d’on visquin.

El finançament d’aquest projecte pressupostat en uns 43 milions d’euros, ha estat gràcies a les aportacions de les diferents administracions públiques així com a les donacions de la societat civil i diverses entitats. Quan iniciï la seva activitat es convertirà en un dels centres més grans del món dedicats a les malalties rares.

Tags: Malalties minoritàries, Sant Joan de Déu

Notícies semblants: