ACTUALITAT

Wallbox tanca definitivament la planta de Sant Andreu de la Barca


La companyia catalana Wallbox, dedicada a la distribució de carregadors per a cotxes elèctrics, fundada per Enric Asunción i Eduard Castañeda l’any 2015, tanca definitivament la planta de Sant Andreu de la Barca, que des de l’any passat funcionava només com a magatzem des que l’activitat industrial es va traslladar a la Zona Franca. També tancarà les oficines de Dinamarca, Suècia i Austràlia.

L’empresa que cotitza a Nova York, argumentant que la demanda de vehicles elèctrics havia disminuït, durant el 2023 va aplicar un pla de retallades per tal de reduir 60 milions d’euros i va efectuar un ERO que afectava el 15% de la plantilla, la major part de la planta de Sant Andreu de la Barca. Malgrat aquest argument, les xifres obtingudes el 2023 van ser similars a les del 2022, uns 143,7 milions d’euros d’ingressos.

Wallbox que va ser un referent en les empreses emergents de Catalunya, després de l’absorció de l’alemanya ABL l’octubre del 2023, actualment té una plantilla formada per 1.350 persones. Durant aquest 2024 no preveuen fer més retallades significatives i es volen centrar a millorar l’eficiència d’alguns departaments, fet que podria comportar algun acomiadament més.

Tags: Sant Andreu de la Barca, tancaments, Wallbox

Notícies semblants: