Obre a la Vila de Gràcia una llibreria especialitzada en llibres escrits per dones

Foto: Instagram Amora Llibres  (@amoralibros_bcn)

Des que a principis de l’any passat va tancar la Llibreria Pròleg del carrer Sant Pere Més Alt perquè no els hi van renovar el contracte de lloguer, Barcelona no tenia cap llibreria especialitzada en escriptores fins que el passat 12 de febrer va obrir una llibreria dedicada a llibres escrits per dones, concretament al carrer de Ramón y Cajal, 142 a tocar de la plaça d’en Joanic de la Vila de Gràcia. Amora Llibres ha obert gràcies a la iniciativa de dues brasileres establertes a la ciutat des de fa 17 anys, Vanesa Almeida i Anita Cortizas.

Com elles mateixes publiquen en el seu perfil d’Instagram, Amora Llibres neix d’un “projecte feminista i de barri contra la infrarepresentació de dones en la literatura”. Una de les propietàries, Vanesa Almeida, periodista de professió, afirma que encara que sigui un projecte feminista la llibreria està oberta a tothom, segons declaracions a Betevé, “necessitem més homes que llegeixin dones”.

Segons dades del Ministeri de Cultura, tan sols un 38% de les obres publicades són escrites per dones. Des de fa més de 70 anys només 17 dones han rebut el Premi Nobel i les xifres són similars si parlem d’altres premis literaris. El nom d’Amora Llibres es deu al fet que Amora és un club de lectura de llibres d’escriptores del seu país.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Amora Libros (@amoralibros_bcn)

 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Amora Libros (@amoralibros_bcn)

Tags: Barcelona, dones, Gràcia, Llibreria feminista

Notícies semblants: