ACTUALITAT

Open Arms i José Andrés s’uneixen per fer arribar el primer carregament d’aliments, via marítima, a Gaza


Totes les previsions són que avui surti del port de Làrnaca a Xipre el vaixell de l’organització catalana Open Arms rumb a Gaza, amb un carregament de dues-centes tones d’aliments i medicaments. Serà el primer vaixell que farà arribar l’ajut humanitari via marítima a la població de Gaza. Open Arms està pendent de tenir tots els permisos per part de Xipre i el COGAT, la divisió humanitària de l’exèrcit israelià.

L’única ajuda humanitària que arriba fins ara a Gaza és via terrestre per la frontera amb Egipte, per Ráfah, però molts d’aquests combois queden bloquejats o saquejats i no arriben al seu destí. Segons José Andrés, fundador de World Central Kitchen, al nord de Gaza hi ha gent que fa vint dies que no reben cap ajuda i ja no tenen aliments.

Open Arms i el xef José Andrés han unit esforços per obrir un corredor marítim que pugui fer arribar l’ajuda a la Franja de Gaza, per evitar així el bloqueig que està fent Israel. Des de l’atac de Hamas el 7 d’octubre del 2023, més de 30.000 persones han mort en la Franja. Aquest serà el primer vaixell que obri la via marítima. Òscar Camps, fundador d’Open Arms, anima a altres organitzacions o governs que s’impliquin en aquesta causa. Paral·lelament, els Estats Units ha enviat un vaixell amb materials per a poder construir un port per tal de poder descarregar les mercaderies.

No serà un viatge únic, la intenció d’Òscar Camps i José Andrés és obrir un corredor humanitari marítim, on podrien arribar altres vaixells i calculen que es podrien distribuir fins a 800 tones diàries d’aliments. World Central Kitchen s’encarregaria de la distribució i d’organitzar cuines, Open Arms de la logística i l’atenció a les tripulacions. No és el primer cop que aquests dos homes solidaris i les seves organitzacions uneixen les seves forces, ja ho van fer al començament de la guerra d’Ucraïna, fent arribar aliments a través del Danubi.

Tags: Gaza, Open Arms, World Central Kitchen

Notícies semblants: