Una pastisseria de Barcelona guanya el Concurs Mundial del Xuixo 2024

L’any 2018 es va celebrar el centenari del naixement d’un dolç molt típic de Catalunya, en especial de Girona, el Xuixo, i des de llavors cada dos anys per aquestes dates se celebra el Concurs Mundial del Xuixo. L’impulsor d’aquesta idea va ser el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós, que compta amb la col·laboració de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).

Els guanyadors de les tres edicions que s’han fet fins ara han estat:

2018 – Pastisseria Padrès de Banyoles
2020 – Fleca Pa Artesà del Vallès de Santa Perpètua de Mogoda
2022 – Pastisseria Juhé de L’Escala

En l’edició d’enguany que es va celebrar ahir a L’Escala (Alt Empordà), el guanyador ha estat la Pastisseria Triomf, de la Rambla del Poblenou, 41 de Barcelona. Segons el jurat han triat aquesta pastisseria “per la perfecció del seu producte, els seus xuixos compten amb la proporció perfecta de crema i oli, fet que fa que no quedin oliosos i amb una agradable textura en boca”.


Recordem la història del naixement del Xuixo i la seva llegenda 👇

Tags: concurs, Millor Xuixo del Món

Notícies semblants: