Important inversió de la farmacèutica AstraZeneca a Barcelona


En el transcurs de la celebració del primer aniversari d’AstraZeneca Global Hub (centre mundial) de Barcelona, que es va celebrar ahir al Gran Teatre del Liceu, amb la presència de l’alcalde Jaume Collboni, el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el secretari d’Estat de Ciència, Innovació i Universitats, Juan Cruz, la farmacèutica va anunciar una inversió de 1.300 milions d’euros a Catalunya entre el 2024 i el 2027. Aquesta xifra representa 500 milions més del que van anunciar l’any passat.

El president de l’empresa farmacèutica a Espanya, Rick R. Suárez, va dir que aquesta inversió en l’AstraZeneca Global Hub de Barcelona, “contribuirà a enfortir el lideratge i projecció d’Espanya en investigació a escala mundial i impulsarà el creixement científic i econòmic“. En el seu primer any a Barcelona el centre d’innovació i recerca de la farmacèutica ha creat 500 llocs de treball de personal altament qualificat i la previsió és arribar als 2.000 treballadors des d’ara fins al 2025, el doble del que van anunciar ara fa un any.

A partir de l’any que ve AstraZeneca ocuparà l’Edifici Estel, l’antiga seu de Telefònica de l’avinguda de Roma. L’alcalde de la ciutat va voler destacar que “Barcelona és líder en producció científica Acull centres de primer nivell mundial que generen ocupació de qualitat, oportunitats de talent i avança cap al model de ciutat que necessitem”.

El president Aragonès qualifica la inversió d’extraordinària “que generarà un efecte crida a noves inversions. Podem dir amb orgull que som un país de referència en investigació biomèdica. Generant treball de qualitat a casa nostra i avançant en el nostre objectiu de fer de Catalunya el millor lloc per viure”.

Tags: AstraZeneca, Barcelona, Global Hub, inversions

Notícies semblants: