Així és la Mona més gran de Catalunya d’aquest 2024.


La pastisseria Cacau d’Or de la Plaça Major d’Olot a la Garrotxa, ha elaborat la mona més gran de Catalunya d’aquest 2024. Un total de 200 kg de xocolata formen els 2,10 m d’altura i 1,60 m de llargada d’un camió de transports de porcs, que sovint veiem per les carreteres de Catalunya. És un homenatge a la ciutat d’Olot, considerada com a la capital de la indústria porcina del nostre país, on cada dia se sacrifiquen 16.000 porcs i un reflex del conflicte que existeix entre la indústria de l’explotació del porc i els veïns.

En el lateral del camió es pot llegir Transporc i per les finestres surten els caps tristos dels porquets, ja que van cap a l’escorxador. El creador d’aquesta mona ha estat el pastisser Lluís Riera a la pastisseria Cacau d’Or, que cada any tenen el costum de fer una mona més gran. El finançament d’aquest treball es fa gràcies als veïns d’Olot que compren mini mones o fan aportacions per poder comprar els ingredients.

A la ciutat d’Olot és costum que el Dilluns de Pasqua es faci la tradicional trencada de la mona, l’any passat va ser la il·lustradora Pilarin Bayés qui es va encarregar de la trencada, aquest any serà l’artista Quim Domene a les 12 del migdia de l’1 d’abril a la Plaça Major d’Olot.

Tags: Mona

Notícies semblants: