ACTUALITAT

Retiren del mercat determinades cremes solars per no complir el factor de protecció anunciat


L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi analitzant 15 cremes solars facials que es venen al nostre país, indicant en l’envàs el factor de protecció solar SPF 50 i SPF 50+ i del resultat de l’anàlisi es desprèn que set d’elles no compleixen amb la protecció especificada.

Els 15 productes analitzats són de les marques més venudes en supermercats i drogueria: Nivea i Garnier Ambre Solaire. Venuts en farmàcies: Vichy, Eucerin, La Roche Posay, Bioderma, Avène o Isdin i en perfumeria: Biotherm, Lancaster, Rituals i Yves Rocher.

El resultat no ha estat gaire satisfactori, ja que la meitat no complien amb el que s’indicava en l’etiquetatge, bé per no tenir el SPF (Solar Protection Factor) anunciat o la protecció als raigs UVB responsables de les cremades i el bronzejat o als raigs UVA, causants de l’envelliment prematur de la pell. Això no vol dir que aquests productes no protegeixin, però ho fan amb una protecció inferior a la que anuncien. L’OCU ha informat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que ha ordenat la retirada del mercat d’aquests productes.

5 productes en els quals el SPF no està d’acord amb l’etiquetatge, la protecció és menor:

☀️​ Piz Buin Hidro Infusion Sun Gel Cream Face SPF 50
☀️​ Rituals Invisible Sun Protection Face Cream SPF 50+
☀️​ Nivea Sun Facial Sensitive 50
☀️​ Biotherm Waterlover Face Sunscreen SPF 50+
☀️​ Lancaster Sun Sensitive Oil Free Milky Face Fluid SPF 50.

Una crema que no compleix ni amb la protecció SPF ni amb la protecció UVA anunciada:

☀️​ Vichy Capital soleil crème onctueuse protectrice spf 50+.

Un producte que sí que compleix el SPF indicat, però no amb la protecció UVA anunciada:

☀️​ Isdin Fotoprotector Fusion water Magic SPF 50.

Tags: Alerta sanitaria, Cremes solars

Notícies semblants: