Un jutge de l’Audiència Nacional ordena que es tanqui Telegram en tota Espanya.


Segons informa Europa Press, el jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ordena de forma cautelar, tancar l’aplicació de missatgeria Telegram a tota Espanya, després d’acceptar a tràmit una denúncia presentada per tres productores de televisió, Mediaset, Atresmedia i Movistar plus per un presumpte ús no autoritzat de contingut audiovisual sotmès a drets d’autor.

Les productores de televisió van demanar al jutjat d’instrucció número 5 que es paralitzés tota l’activitat de Telegram mentre es duri la instrucció. En aquests moments, aquesta aplicació de missatgeria instantània encara funciona, però potser en les pròximes hores ja no podrem accedir. Aquesta mesura afectarà quasi 10 milions d’usuaris que la utilitzen a tota Espanya. Santiago Pedraz ha optat per ordenar el bloqueig, ja que va requerir informació a Telegram i no va rebre cap resposta.

És una mesura que no s’ha pres mai en un país europeu, sí en països com Rússia o la Xina, però no per temes de drets d’autor, sinó més aviat per temes polítics.

Tags: Bloqueig, Telegram

Notícies semblants: