La llegenda negra del Metro de Rocafort de Barcelona

Accés a la parada de Rocafort – Foto: cptc.es

El primer comboi de metro que va circular pels soterranis de Barcelona feia el trajecte entre Lesseps i la Plaça Catalunya inaugurat l’any 1924, actualment aquest tram pertany a la línia verda, L3. Al llarg d’aquests cent anys d’existència del suburbà de la Ciutat Comtal, moltes han estat les llegendes que s’han format al seu voltant.

Una d’elles és la del tren de l’inframón. Segons la llegenda cada nit quan els combois s’aturen i el personal tanca les instal·lacions apareix un tren blanc, un model que fa molts anys està fora de servei i que es dedica a passar per les estacions i túnels buits, recollint les ànimes dels passatgers que no van poder passar al més enllà perquè tenien assumptes terrenals pendents.

Potser una de les llegendes més conegudes del Metro de Barcelona és la de l’estació de Rocafort. Quan es va construir l’actual línia vermella, l’L1 dos anys més tard de la de Lesseps les estacions de Rocafort i Urgell es van fer amb idèntica decoració. Durant les obres de construcció va haver-hi un esfondrament en l’estació d’Urgell i van morir 11 treballadors.

Estació de Rocafort – Foto: Red Ferroviaria de Barcelona

Durant la Guerra Civil (1936-1939), la Gran Via de Barcelona va ser objecte de freqüents bombardejos i tant l’estació d’Urgell com la de Rocafort servien de refugi antiaeri. Durant un temps a l’estació de Rocafort es van produir una sèrie de suïcidis, en un sol més es van produir fins a quatre, això afegit a què molt a prop hi havia la seu de l’ONCE i alguna persona cega havia patit un accident, va anar engrandint la llegenda negra de l’estació de Rocafort.

El personal del Metro no volia que el destinessin a l’estació de Rocafort, molts caps d’estació es van negar a treballar allà. Alguns que no es coneixien entre ells explicaven la mateixa seqüència vista a través de les càmeres de seguretat, persones caminant per les vies quan ja s’havia acabat el servei, persones deambulant per les andanes de forma erràtica.

En una ocasió un passatger estrany es va acostar al cap de l’estació preguntant quan inauguraven la línia lila, l’L2, aquesta línia havia estat inaugurada set anys abans. En una altra ocasió, un periodista especialitzat en successos paranormals va contractar un mèdium i tots dos es van dirigir a l’estació de Rocafort, el mèdium va dir que havia vist un nen amb una pilota corrent per l’andana, anys abans un nen que jugava amb una pilota va ser atropellat per un comboi.

Tags: llegendes, Metro, rocafort

Notícies semblants: