Tècnica pionera a l’Hospital Germans Trias i Pujol pel tractament del Parkinson


Ara fa poc més de dos anys l’Hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti de Badalona, va iniciar un tractament pioner a Catalunya i sense cirurgia invasiva, per tal de reduir el tremolor en pacients amb la malaltia de Parkinson, consistent en l’aplicació focalitzada d’ultrasons d’alta intensitat (HIFU) al cervell, guiats per ressonància magnètica. Amb aquesta tècnica el pacient no s’ha de sotmetre a cap cirurgia.

En aquests dos anys més de 200 persones s’han sotmès a aquest tractament i els resultats han estat molt positius, la majoria dels pacients han vist reduïts els seus tremolors entre el 70% i el 90% i en alguns casos han desaparegut totalment. Aquestes persones han pogut tornar a fer una vida pràcticament normal, ja poden menjar, beure, vestir-se o fins i tot escriure amb normalitat.

Fins ara s’ha aplicat aquest procediment a 218 persones de més de seixanta anys amb una xifra pràcticament igual de dones que d’homes. Amb aquesta tècnica podran ser tractades persones de més edat que fins ara no es podien sotmetre a la cirurgia que s’aplicava perquè era un gran risc per a elles.

Tags: Can Ruti, Parkinson

Notícies semblants: