El millor Pa de Sant Jordi del 2024 es fa a Barcelona


Com cada any quan arriben aquestes dates, la plataforma Panàtics amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona organitza el concurs per triar el Millor Pa de Sant Jordi. En aquesta setena edició 42 forners, pastissers, professionals i alumnes d’arreu de Catalunya s’han presentat al concurs organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer, que es va celebrar el passat 17 d’abril a l’Estació del Nord de Barcelona.

En l’edició d’enguany dos jurats, un per a professionals i l’altre per les escoles, van valorar els pans presentats, tenint en compte l’aspecte exterior, la forma, la senyera, el gust, la qualitat dels ingredients i l’elaboració.

Els guanyadors de la categoria professional han estat:

1. Mónica Gregori de l’Obrador dels 15 del Passeig Maragall, 209 de Barcelona.
2. Pau Carranza de la Pastisseria Larrosa de la plaça del Mercat, 6 de Flix (Tarragona)
3. Juli Alvarez del forn La Llibreria del carrer d’Aribau, 22 de Barcelona.

La guanyadora en la categoria d’escoles ha estat Carol Cruz de l’ESHOB (Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona).

Una de les bases del concurs és que els pans que es presentessin havien de ser elaborats amb la recepta original del seu creador, Eduard Crespo. Encara que molts de nosaltres tinguem en la ment que el Pa de Sant Jordi és un pa típic que totes les fleques i pastisseries del nostre país elaboren des de fa molts anys per a celebrar aquesta diada tan especial per a nosaltres, la realitat és que és una tradició força recent. Va ser Eduard Crespo el creador d’aquesta elaboració l’any 1988, que en aquests 36 anys d’existència s’ha fet molt popular.

Com ja és costum en tots els concursos que organitza Panàtics, totes les elaboracions que es presenten a concurs són donades a entitats socials. En aquest cas més de 230 Pans de Sant Jordi s’han enviat a l’Hospital de Campanya de l’Església de Santa Anna de Barcelona.

Tags: Millor Pa de Sant Jordi

Notícies semblants: