Demà serà l’última diada de Sant Jordi amb roses catalanes, l’únic productor català plega.


Demà celebrem la diada de Sant Jordi i a Catalunya es vendran uns set milions de roses, però tan sols el 0,5%, unes 40.000 estan produïdes al nostre país, concretament a una finca de Santa Susanna al Maresme. Aquest serà l’últim any que es vendran roses catalanes, ja que Flors Pons, l’única productora catalana plega.

Segons declaracions de Joaquim Pons, un dels propietaris de Flors Pons a TV3, abans hi havia 12 o 13 productors, però ara només queden ells i en els darrers anys han anat reduint la producció perquè no poden competir amb els preus tan baixos que tenen les roses procedents de Sud-amèrica. Aquest any han produït un 15% menys que l’any passat i l’any que ve ja no plantaran més, han decidit plegar, així que si ningú s’anima a agafar el relleu, l’any vinent no tindrem cap rosa catalana a les paradetes de Sant Jordi.

La majoria de les roses que es venen a Catalunya provenen de Colòmbia i l’Equador i en menor quantitat de països africans com Kènia o Etiòpia, que gràcies a la mà d’obra barata, principalment de dones explotades i la manca de requisits mediambientals, poden oferir uns preus molt baixos.

Tags: roses catalanes, Sant Jordi

Notícies semblants: