La biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona, premi d’Arquitectura Mies van der Rohe 2024

Foto: Ajuntament de Barcelona

La biblioteca Gabriel García Márquez del carrer del Treball de Barcelona ha obtingut el premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea, el Premi Mies van der Rohe en la categoria d’arquitectura emergent del 2024. No és el primer premi d’arquitectura que rep aquesta moderna i sostenible biblioteca, l’any passat ja va aconseguir el premi FAD d’Arquitectura i va ser declarada com la millor biblioteca del món per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA).

Obra de SUMA Arquitectura es va inaugurar el maig del 2022, consta de sis plantes d’un edifici de fusta vista amb un total de 4.000 m², amb grans finestrals que faciliten l’entrada de molta llum i construït amb criteris de sostenibilitat i sistemes d’eficiència energètica.

Té una capacitat per a un total de 40.000 llibres i documents audiovisuals. El nom triat per aquesta biblioteca és perquè està especialitzada en la literatura llatinoamericana, bressol del premi Nobel colombià que va viure a Barcelona durant vuit anys. Cada dia la visiten més de mil persones i des que va ser nominada per aquest guardó cada dia té més afluència de públic.

El Premi d’Arquitectura Contemporània Mies van der Rohe 2024 ha recaigut en el Pavelló del campus de la Universitat Tècnica de Brunswick a Alemanya, obra dels arquitectes Gustav Düsing i Max Hacke.

Tags: arquitectura, Biblioteca, garcia marquez, Premis

Notícies semblants: