ACTUALITATCUINA

El millor pastís de formatge del 2024 el fan a les terres de l’Ebre


En el marc de la Fira Lactium de Vic s’ha celebrat la segona edició del concurs per triar el Millor pastís de formatge de Catalunya. El guanyador d’aquest 2024 ha estat Pau Carranza de la pastisseria Larrosa de Flix a la Ribera de l’Ebre, amb una elaboració feta amb el formatge d’ovella de pasta tova Serra del Tormo del formatger Julio Manero de la Torre de l’Espanyol.

En les bases del concurs es requeria que les elaboracions tinguessin com a base de la crema del pastís un mínim d’un 20% de formatge català artesà i els pastissos havien de ser cuits al forn. Pau Carranza va combinar el formatge d’ovella amb formatge crema, mascarpone i nata que va resultar guanyador per unanimitat del jurat, que va valorar la tècnica, la perfecció del daurat, la cremositat, el tall precís i pel que fa al sabor, “la presència delicada i equilibrada del formatge de pasta tova”.

El premi té una dotació de 1.000 euros, el permís per tenir un estand gratuït en la pròxima edició de la Fira Lactium i formar part del jurat en el concurs de l’any vinent. Tots els participants havien de presentar a concurs dues unitats de pastís, en el cas de fer pastissos individuals, havien de presentar un mínim de 8 unitats.

Tags: Flix, Millor pastís de formatge

Notícies semblants: