El primer parc del món amb realitat virtual per veure els animals autòctons, el tindrem al Berguedà.

El Pedraforca – Berguedà

El petit poble de Saldes ubicat als peus del Pedraforca, dins el parc natural del Cadí-Moixeró, tindrà el primer parc del món amb realitat virtual per poder gaudir dels animals autòctons de la muntanya. La iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Saldes pretén fomentar el turisme sostenible i de natura.

El Meta-Park Pedraforca s’inaugurarà a finals de juny, cap a Sant Joan i ens permetrà veure i sentir virtualment els animals que normalment no es deixen veure. Consisteix a baixar una aplicació mòbil i enfocant al bosc, podrem veure a la pantalla la simulació dels animals que viuen entre els arbres, com el cérvol, isard, gall fer, guineu, cabirol, teixó, entre altres. En total l’aplicació podrà mostrar una dotzena d’espècies. Es tracta d’una aplicació de pagament i el preu varia en funció del dispositiu que utilitzem.

La zona on es pot fer ús de l’aplicació és en el Parc de Palomera, amb un recorregut de dos quilòmetres. Mentre caminem per la zona podem gaudir de la natura del parc i quan ens acostem a un lloc on hi ha una espècie, el mòbil emetrà el so que fa l’animal que ens invita a enfocar al bosc per tal de localitzar l’animal virtual. També permetrà fer-nos una foto amb l’animal i ens mostrarà informació detallada de l’espècie, utilitat pedagògica molt útil per excursions escolars.

L’alcaldessa de Saldes, Dolors Jiménez afirma que “hem de ser capaços de crear una oferta de turisme responsable i respectuós amb el territori i la natura. Tenim molts turistes que venen a fer excursions de muntanya i marxen sense saber quins animals haurien pogut trobar a la zona, ja que hi ha espècies que costa de veure-les”.

En el projecte han participat biòlegs, veterinaris, amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona que s’encarrega de la redacció del tema pedagògic i la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). El cost de la posada en marxa està sobre els 30.000 euros, finançats al 50% per l’ajuntament i per l’empresa que té concessió de la gestió, Altitud Extreme.

Tags: parc natural, realitat virtual, Saldes

Notícies semblants: