Penelles, el poble dels 150 murals, celebra el festival Gargar amb la participació de Pilarin Bayés.

Punt d’Informació del Festival Gargar

Penelles, el petit poble de la comarca de la Noguera que no arriba als 500 habitants, celebra aquest cap de setmana el Festival Gargar, on cada any participen artistes d’arreu del món, decorant les façanes de les cases amb murals gegants. Aquest any compta amb una convidada molt especial, la dibuixant i caricaturista osonenca, Pilarin Bayés, que fa un mural dedicat a la pagesia del Clot del Dimoni que va prosperar gràcies a la construcció del canal d’Urgell.

L’obra de 6 metres s’ha fet a la placa de l’Església Vella. La il·lustradora de 83 anys ha comptat amb la col·laboració d’estudiants d’art i muralistes. Bayés afirma que en el seu mural volia reflectir la “pagesia antiga al Clot del Dimoni, una terra sense oportunitats de regar, que va prosperar amb l’arribada del canal d’Urgell”. Mai s’havia pensat que ella podria fer un mural en tan poc temps. En ell es poden veure diversos pagesos recol·lectant la collita de cereals, una dona amb un tractor i també alguns edificis emblemàtics de la zona com el Castell del Remei o el poble de Penelles.

Des d’avui Penelles comptarà amb nou murals nous i una escultura, a partir d’ara podrem gaudir de més de 150 murals al petit poble de la Noguera, que cada cap de setmana s’omple de gent per veure el poble conegut com el de l’Art al Carrer (Street Art).

Fem un tomb pels Murals de Penelles?

Tags: Festival Gargar, murals, Penelles, Pilarin Bayes

Notícies semblants: