Ordenen l’enderrocament de 89 bungalous i quatre piscines d’un càmping de la Costa Brava


El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha ordenat la retirada de 89 bungalous i enderrocar quatre piscines del Càmping Ballena Alegre II de Sant Pere Pescador a l’Alt Empordà, per estar ubicats en sol no urbanitzable de protecció especial i no tenen llicència municipal. A més, el departament, els insta a què deixen els terrenys en el seu estat inicial, tal com estaven abans de la construcció de les piscines i la ubicació dels bungalous.

Els afectats han presentat els corresponents recursos a la decisió de Territori i de moment l’ordre ha quedat suspesa cautelarment. Les primeres construccions del càmping es van fer a principis dels anys setanta quan aquests terrenys sí que eren urbanitzables segons el pla urbanístic d’aquells anys, però actualment amb els nous plans urbanístics, part de les 324 construccions del càmping queden dins de terrenys no urbanitzables.

El departament de Territori apunta que hi ha altres edificacions dedicades a altres usos que s’hauran d’analitzar a banda d’aquesta resolució i a més afirma que en els darrers anys s’ha convertit “en una autèntica ciutat” amb tota mena de serveis, que per a instal·lar-los “no s’han preservat els valors ambientals de la zona”. Alguns dels bungalous objectes d’aquest expedient també vulneren la Llei de Costes que estableix una distància mínima de 100 metres des del mar per a ubicar qualsevol construcció.

Tags: Ballena Alegre, Cámping, Sant Pere Pescador

Notícies semblants: