La Boqueria, millor mercat del món en els premis ‘Global Tastemakers Awards’.


El Mercat de Sant Josep més conegut com el Mercat de la Boqueria de Barcelona ha estat triat com el millor mercat del món en els premis ‘Global Tastemakers Awards’ que atorga cada any prestigiosa revista estatunidenca ‘Food&Wine’, per davant d’altres mercats tan prestigiosos com el Tsukiji Outer Market de Tòquio o el Borough Market, de Londres.

Aquest rànquing que ofereix cada any ‘Food & Wine’, es basa en les opinions de periodistes gastronòmics i de viatges d’arreu del món. Del mercat de la Boqueria destaquen la qualitat i varietat dels productes frescos que ofereix.

Els 10 millors mercats del món

1. La Boqueria – Barcelona
2. Tsukiji Outer Marke – Tòquio
3. Borough Market – Londres
4. La Merced Market -Ciutat de Mèxic
5. Nishiki Market – Kioto
6. English Market – Cork
7. Jemaa El Fna – Marràqueix
8. Marché des Enfants Rouges – París
9. Lau Pa Sat – Singapur.
10. Campo dei Fiori – Roma

La història del Mercat de la Boqueria es remunta al segle XIII quan en el Pla de la Boqueria es feien mercats ambulants a l’aire lliure on els pagesos dels pobles dels voltants de la ciutat venien a vendre els seus productes. L’any 1777 es fa la demolició del Portal de la Boqueria de la muralla de la Rambla i els venedors es van veure obligats a canviar de lloc. No tenien un lloc fix per instal·lar-se i anaven canviant de lloc, sempre pels voltants de la Rambla.

L’any 1835 el convent de Sant Josep va patir un incendi i aprofitant que el van enderrocar, els venedors de la Rambla es van traslladar al solar que va quedar on l’ajuntament va decidir construir una plaça porticada com la Plaça Reial on es podrien instal·lar els comerciants, però la plaça mai es va acabar.

El dia de Sant Josep de 1940 es va posar la primera pedra del Mercat de Sant Josep que avui en dia tots coneixem per Mercat de la Boqueria, aprofitant la plaça porticada. Aviat es va quedar petita i l’any 1869 s’amplia amb els terrenys del costat, l’actual plaça de la Gardunya.

Tags: Barcelona, Mercat de la Boqueria, Premis

Notícies semblants: