El famós tovalló del primer contracte de Leo Messi amb el Barça, subhastat per gairebé 900.000 €.

El famós tovalló amb la signatura de Leo Messi com a compromís de fitxar pel Barça l’any 2000 i signat també pel llavors director esportiu Carles Rexach, va ser venut ahir en subhasta per 890.000 euros. El propietari del tovalló era l’agent argentí Horacio Gaggioli que va decidir posar-ho a la venda. L’agent esportiu català Josep Maria Minguella va intentar parar la subhasta perquè volia que el tovalló formés part de les peces exposades en el Museu del Barça, però com que no va rebre el suport ni del club ni dels socis, va desistir.

Va ser el 14 de desembre del 2000 quan en el Club de Tenis Pompeia del carrer de la Foixarda de Barcelona es reunien Carles Rexach, com a director esportiu del Barça, Josep Maria Minguella, llavors assessor de fitxatges, acompanyat de Horacio Gaggioli que col·laborava amb ell i com no, la família Messi. Per tranquil·litzar a la família Messi sobre el fitxatge de Leo, de tan sols tretze anys, van decidir signar un acord, redactat per Rexach en un tovalló que els hi va facilitar un cambrer de l’establiment i que es va guardar Gaggioli.

Finalment, el tovalló que en els darrers mesos s’ha exhibit a París, Londres i Nova York, ha estat venut per 762.000 lliures, 890.000 €, per la casa de subhastes britànica Bonhams. Ian Ehling, cap de llibres i manuscrits de Bonhams a Nova York, va assegurar que el tovalló, des del seu anunci de sortida a subhasta, va atreure “l’atenció internacional de molts aficionats” i que és un dels objectes “més interessants” que han tingut mai.

Tags: messi Barca, tovalló

Notícies semblants: