El primer whisky elaborat íntegrament a Catalunya amb productes catalans ja està a la venda.

Dissabte passat a la localitat de Llançà de l’Alt Empordà, van presentar i posar a la venda el primer whisky elaborat íntegrament a Catalunya i amb productes catalans. Es tracta del Catalonia Single Malt Whisky’ de la destil·leria Quevall Licors, que elabora licors de forma totalment artesanal amb plantes i fruites de la terra, entre ells la ‘Ratafia clandestina de la República Catalana’.

Ara han posat a la venda un whisky pur de malta d’ordi conreat i maltejat a Catalunya de forma artesanal, procedent de camps d’Almacelles, Castelló d’Empúries i del Pallars Jussà i tot el procés d’elaboració és fet a Llançà, en un obrador que data del segle XI, ideal perquè els licors reposin durant mesos.

Fins i tot els detalls de l’envàs també són catalans, l’estoig on es distribueix l’ampolla porta una fotografia de Cala Bramant, entre Llançà i Colera. L’etiqueta de l’ampolla és obra d’una artista local, inspirada en una llegenda de l’Empordà, la llegenda del pastor i la sirena i el coll de l’ampolla que vol recordar una barretina catalana, està lacrat amb cera procedent d’abelles d’apicultors de l’Empordà. L’únic que no té de català aquest whisky, és el nom, ja que darrerament està molt de moda posar noms en anglès.

Quevall Licors és una petita destil·leria fundada l’any 2019 per Isaac Castelló i Pilar Martínez, que van deixar les seves feines per emprendre aquest nou camí. “Dos bojos que un cert dia vam decidir deixar les nostres feines de molts anys al sector de la banca i al sector sanitari i salut pública per dedicar-nos a fer licors de paisatge, 100% naturals i artesans”, així es defineixen en la seva pàgina web.

Van començar elaborant ratafies i licors d’herbes amb receptes molt antigues que van poder recuperar, per acabar ara elaborant el primer whisky totalment català. El Catalonia Single Malt Whisky fa quasi quatre anys que envelleix en barrils de roure. En total han tret a la venda 367 ampolles de 70 cl al preu de 200 euros, que podeu comprar ​👉​ aquí.

 

Tags: Primer whisky català

Notícies semblants: