ACTUALITATCUINA

Guanyadors dels Premis a les Millors mels catalanes del 2024


El passat 20 de maig es va celebrar al Palau Robert de Barcelona la IV edició del Concurs ‘Les millors mels catalanes’, que premia la millor qualitat de les mels de cada especialitat produïdes a Catalunya. L’acte es va celebrar amb motiu de la celebració del ‘Dia Mundial de l’Abella’ i Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, va ser l’encarregat de l’entrega dels guardons.

Els premis a les millors mels catalanes estan dividits en quatre categories segons la classe de mel: de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral. El jurat format pels experts en apicultura Miquel Alemany i Hospital, Anna Clemente García i Rafael L. Blanc Cera, va valorar l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels i la millor valorada obté un premi especial, el Premi ‘Reina de les mels’.

🍯​ Guanyadors de la IV edició del Concurs ‘Les millors mels catalanes’

🍯​ Reina de les mels: Annabel Muñoz González – Sant Llorenç Savall (Vallés Occidental)

🍯​ Mel de romaní:

1. Salvador Mallofré Massana -Calders (Moianès)
2. Juan Pinto Sebastián -Sant Llorenç Savall (Vallés Occidental)
3. Jordi Múria Franch – les Borges Blanques (Garrigues)

🍯​ Mel de mil flors:

1. Pere Descarrega Álvarez – Corbera d’Ebre (Terra Alta)
2 Mel del Paratge de la Serra del Boix – Santa Maria de Merlès (Berguedà)
3 Xavier Llobet Guix – Vila-seca (Baix Camp)

🍯​ Mel de muntanya:

1. Rafael Múria Martí – Senterada (Pallars Jussà)
2. Jordi Múria Franch – Senterada (Pallars Jussà)
3. Mel del Paratge de la Serra del Boix – Bescaran (Alt Urgell)

🍯​ Mel monofloral:

1. Pere Descarrega Álvarez -taronger-Santa Bàrbara (Montsià)
2. FR Apicultors -cirerer- Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat)
3. Màrius Pujol Llaurad -taronger- Alcanar (Montsià)

En el concurs organitzat per la Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Universitat Autònoma de Barcelona, han participat 45 mostres de les diferents mels.

Tags: concurs, millors mels de catalunya

Notícies semblants: