Els germans Roca creen uns premis de literatura gastronòmica


Els germans Roca propietaris del Celler de Can Roca, han creat els Roca Awards, uns premis per a reconèixer la unió entre la literatura i la gastronomia. Dimarts passat, els tres germans els van presentar en el seu restaurant de Girona, davant diferents personalitats del món de la restauració, social i polític.

Els Roca Award també han rebut el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i l’empresa Brandeliciou dedicada a la consultoria de comunicació especialista en la indústria agroalimentària i la gastronomia. També han col·laborat en la creació d’aquests premis Òscar Broc, Toni García i Pep Prieto, que ja tenen experiència en l’organització de premis.

En la presentació, els germans Roca van afirmar que estan emocionats de presentar aquests premis, “un projecte que destaca la importància de la gastronomia com una forma d’art i un pilar cultural. Aquests premis busquen celebrar i reconèixer aquells que narren la riquesa de la nostra cuina a través de la literatura. I estem encantats de ser-ne part”. Volen que arribin a ser un referent global en l’àmbit de la literatura gastronòmica.

Els Roca Awards tindran diverses categories:

🏅​ Premi Nacional i Internacional Daniel Redondo, en honor al xef de cuina de Can Roca, que malauradament va morir el novembre passat en un accident de moto. Aquest premi serà per les obres publicades en català, castellà i anglès, des de biografies, passant per assaigs, receptes i història.

🏅​ Premi a l’Obra No Publicada per a obres inèdites d’alta qualitat i originalitat. L’obra guanyadora serà publicada per l’editorial Penguin Random House.

🏅​ Premi al Millor Article o Treball Periodístic Publicat tant imprès com digital.

🏅​ Premi al Millor Relat Curt en Català.

Les categories d’obres publicades tindran una dotació econòmica. La primera edició dels Roca Awards se celebrarà l’any vinent i la Gala d’Entrega de Premis es farà el 22 d’abril al Celler de Can Roca. Al llarg de tot l’any també hi haurà diversos esdeveniments i activitats, com un sopar temàtic al mateix restaurant i per Sant Jordi s’organitzarà un Concurs Popular de Relats Curts en català. En els pròxims dies ja estarà disponible la pàgina web dels Roca Awards amb tota la informació detallada i com participar en aquests nous premis que uneixen la gastronomia amb la literatura.

Tags: Germans Roca, Roca Awards

Notícies semblants: