Tanca un altre establiment emblemàtic i centenari de la ciutat de Barcelona


En els darrers anys molts establiments centenaris de la ciutat de Barcelona s’han vist obligats a tancar pels elevats preus del lloguer que els demanen els propietaris a l’hora de renovar els contractes. Avui un nou establiment ha de tancar per aquest motiu, després de 109 anys d’història, és el Bar Versalles del carrer Gran de Sant Andreu, 255.

Fundat l’any 1915 per la família Herrero en un edifici modernista de l’arquitecte Miquel Pascual Tintorer, l’edifici conegut com a Casa Vidal. Entrar al Versalles era com viatjar a principis del segle passat, un bar dels de tota la vida. Ocupava tres plantes de les cinc que té la Casa Vidal, la planta baixa amb la barra de fusta tallada i decorada amb escultures i les taules envoltades de fotografies i quadros antics. Un entresolat on se celebraven reunions i antigament fins i tot balls al voltant d’un piano,  i un soterrani que durant la guerra civil es va utilitzar com a refugi i on darrerament es feien festes privades i celebracions.

Encara que a la façana hi ha una placa que diu 1928 el Bar Versalles es va fundar l’any 1915 amb el nom de Petit Versalles seguint la moda francesa, durant la dictadura franquista es va obligar a castellanitzar els noms dels establiments i va passar a ser Bar Versalles, on se servien plats tradicionals de la cuina catalana, com el bacallà en samfaina, la tripa amb cap i pota o les mandonguilles amb sípia.

Malauradament, divendres passat va tancar i ara els seus vidres estan tapats amb paper i ja no es veu l’interior. El Versalles que va sobreviure a una guerra, una dictadura, moltes èpoques de crisis i una pandèmia, ara ha de tancar perquè el propietari del local demana 10.000 euros de lloguer mensuals.

Tags: Sant Andreu, tancament locals, Versalles

Notícies semblants: