Juan Carlos Unzué dona una lliçó de vida davant la selecció espanyola de futbol


L’exporter del Barça, Juan Carlos Unzué,  ha visitat la selecció espanyola de futbol que està preparant-se per l’Eurocopa, concentrada en la Ciutat del Futbol de les Rozas de Madrid. Unzué ha presenciat un entrenament i els hi ha fet una xerrada als jugadors i equip tècnic, un discurs motivador que ha estat tota una lliçó de vida.

Unzué els va voler remarcar que són uns privilegiats no només perquè els han seleccionat, sinó també per haver convertit el seu hobby, la seva passió en una professió. “Viure i treballar amb passió és l’hòstia”, va dir el navarrès.

Després parla de la seva malaltia, l’ELA, diagnosticada l’any 2020. Unzué que fa tres anys que necessita una cadira de rodes per a desplaçar-se, diu que si fa cinc anys li haguessin preguntat si seria feliç en una cadira de rodes, sense dubtar-ho hagués dit que no. “I sabeu què?, que estaria equivocat, he tingut molts moments de felicitat”, afirma.

Unzué s’ha sabut adaptar a la situació tan complicada que tenen els malalts d’ELA, ha sabut donar veu i posar cara a aquesta malaltia molt desconeguda per a molts, fins i tot per a ell abans del diagnòstic. Aquesta lluita contra l’ELA li ha donat sentit a la seva vida i sens dubte, dedicarà els anys que li quedin a continuar lluitant perquè les administracions tinguin present l’Esclerosis lateral amiotròfica en els seus pressupostos.

Tags: ELA, selecció espanyola, Unzúe

Notícies semblants: