Avui celebrem el Dia Mundial dels Oceans


Des de l’any 2009, cada 8 de juny celebrem el Dia Mundial dels Oceans, establert per l’ONU amb la finalitat de reconèixer la importància que tenen per a la nostra subsistència, ja que són el principal pulmó del planeta. Els oceans generen una gran part de l’oxigen que necessitem per a viure i en ells es concentra la major part de la biodiversitat de la Terra.

Cada any s’estableix un lema, el d’aquest 2024 és: ‘Despertar noves profunditats’. L’objectiu d’aquest dia és informar sobre l’impacte dels humans en els oceans, desenvolupar un moviment mundial de ‘ciutadans per l’oceà’ i mobilitzar a la població en un projecte per a la gestió sostenible dels oceans. Cuidar els oceans és fonamental per la nostra vida.

Els oceans, que ocupen 2/3 parts de la superfície del planeta, estan esgotats, el 90% de les espècies de peixos estan minvades i el 50% dels esculls de coral destruïts, el ritme de destrucció és superior a la capacitat de recuperació dels oceans. Malauradament, els oceans pateixen l’impacte de les activitats humanes com la sobreexplotació dels recursos, la sobrepesca, el turisme, l’abocament de residus tòxics i plàstics, que causen la desaparició d’espècies de plantes i animals marins.

El canvi climàtic també ha impactat en els mars i oceans, en els darrers anys s’ha observat un increment en el nivell del mar a causa dels gasos de l’efecte d’hivernacle. Les glaceres dels pols terrestres s’estan fonent, provocant un important descens de la salinitat dels oceans, que a la llarga podrien causar grans tempestes, inundacions i altres desastres de greus conseqüències pel planeta.

Per això ens hem de conscienciar de la importància que té cuidar els oceans, d’això depèn la salut del planeta i en conseqüència la nostra. No dubteu a denunciar qualsevol dany o destrucció d’un dels principals pulmons del món, podeu etiquetar-ho a les xarxes socials amb els següents hashtags: #DíaMundialdelosOcéanos #DíadelosOceanos #Océanos #WorldOceansDay2024 #DíaMundialdelosOcéanos2024.

Tags: Dia Mundial dels oceans

Notícies semblants: